VRIJ DANSEN EINDHOVEN

MOVEMENT MEDICINE

Movement Medicine, Beweging is medicijn

Mindfullness, in beweging.  Je komt er niet meer omheen in deze tijd. Maar wat betekent het nou eigenlijk? In het kort geeft mindfullness in beweging de mogelijkheid om bewust  je gedachte naar je lichaam laten gaan en iedere vezel van je lichaam te voelen.

De letterlijke vertaling van Movement Medicine is; bewegen is medicijn. Movement Medicine is een vrije dansvorm die speciaal is ontwikkeld om alle hedendaagse zorgen en stress om te zetten in beweging en uitdaging. Een kans om een positieve draai aan je leven te geven wat een ongekende levensenergie met zich mee brengt door vrij te dansen. Deze dansvorm laat je weer ervaren hoe het is om overspoeld te worden met vreugde, plezier en vrijheid en om weer thuis te komen in je eigen lichaam. Je wordt weer herenigd met het innerlijke kind in je, je bent vrij.
Ons brein is een prachtig instrument maar als mens lijken we wel eens te vergeten dat dit slechts een klein onderdeel is van het grote geheel. Door vrij en ongelimiteerd te dansen met jezelf, de ander en je omgeving, breng je het denkend brein weer terug in balans met je lichaam en hart. Embodiment!

Meer energie, stevigheid, inspiratie, passie en creativiteit is een onontkoombaar gevolg hiervan dat jouw leven meer kleur zal geven!

 Ben je nog steeds aan het lezen? Mooi, want dat betekent dat je oprecht geïnteresseerd bent en open staat voor een positieve verandering in je leven. Neem daarom nu contact op met Dans Je Expressie om de eerste vrijblijvende afspraak te maken. Ontdek jouw expressie!

”Op dit moment ben ik de enige gecertificeerde dans docent in Eindhoven die deze vrije dansvorm van Movement Medicine overbrengt op anderen.”

NIEUWS

Extra workshops:
Vrijdag 15 sept 10 – 11.30 uur
Zaterdag 23 sept 10.30 – 12.00 uur

De workshops bestaan uit een modules van 4 bijeenkomsten.
 
module 1 voor de herfstvakantie:
Vrijdag: 15, 22, 29 sept. en 6 okt
                                        Zaterdag: 23, *30, 7 en 14 okt. 30 sept start om 10 uur
 
module 2 voor de kerstvakantie:
Vrijdag: 27 okt, 3, 10 en 17 nov.
     Zaterdag: 28 okt, 11, 18 en 25 nov.
 
module 3 voor de carnavalsvakantie:
Vrijdag: 12, 19, 26 jan en 2 feb.
     Zaterdag: 13, 20, 27 jan en 3 feb.
 
module 4 voor de mei vakantie:
Vrijdag: 23 feb. 1, 8, 15, 22 mrt en 5, 12 en 19 april.
     Zaterdag: 24 feb en 2, 9, 16, 22 mrt. 6, 13 en 20 april
 

Extra workshops:
Worden later in het jaar ingepland.
Eind mei of begin juni dansdag. info volgt.

Kosten:
De modules zijn 4 keer:
Kosten €50,-
Proefles: € 15,-
Losse les € 15,-

Adres: Dansstudio Laetana, Hoevenweg 9 5652 AW Eindhoven
Vrij parkeren langs de kant van de weg of op het gras

Workshop Vrij Dansen

De Movement Medicine workshop is gebaseerd op vier fundamentele elementen die de grondslag leggen van ieder bestaan: aarde, vuur, water en lucht. Om dit zo duidelijk mogelijk te vertalen naar een makkelijk begrijpbare dansvorm, wordt ‘The tree of life’ als metafoor gebruikt zodat jij stapsgewijs begeleid wordt om vrij te dansen. De Movement Medicine methode is een vrije dansvorm waarbij kennis van danspasjes niet nodig zijn. In plaats daarvan focussen wij ons op het loslaten van stress, en het thuiskomen in je eigen lichaam.

De workshop begint met het maken van een dansreis, hierdoor wordt de danser in je wakker gemaakt. De elementen water, aarde, vuur en lucht worden op een simpele en gestructureerde manier in de les verwerkt. Om je een klein voorproefje te geven van de vrije dansvorm, beginnen we vanuit een stilstaande beweging dat langzaamaan steeds expressiever en uitbundiger wordt. Tegelijkertijd werken we van dynamische bewegingen naar beheerste bewegingen en van gestructureerde bewegingen naar vloeiende en rustige bewegingen. Vanuit een metafoor gezien, werken we vanuit de wortels van de boom via de stam naar de takken toe.

Je stress verlaat het lichaam, en jij komt thuis en bent vrij.

Tijdens de workshop krijg je professionele begeleiding van Loes Velter die officieel gecertificeerd is door Movement Medicine om deze meditatieve dansvorm over te dragen. Ze is de enige Movement Medicine dansdocent die deze vrije dansvorm als een cursus aanbiedt in omgeving Eindhoven. De professionele begeleiding die je krijgt wordt ondersteund door prachtige muziek om jou nog makkelijker richting de vrijheid te brengen.

De lessen zijn op vrijdagochtend van 10:00u tot 11.30u in Eindhoven.
Wanneer de data bekend zijn worden ze hier vermeld.
 

Wil je een workshop inplannen of zit je nog met vragen? Neem gerust contact op via de button hieronder.