VRIJ DANSEN EINDHOVEN

MOVEMENT MEDICINE

Movement Medicine, Beweging is medicijn

De letterlijke vertaling van Movement Medicine is; bewegen is medicijn. Movement Medicine is een vrije dansvorm die speciaal is ontwikkeld om alle hedendaagse zorgen en stress om te zetten in beweging en uitdaging. Een kans om een positieve draai aan je leven te geven wat een ongekende levensenergie met zich mee brengt door vrij te dansen. Deze dansvorm laat je weer ervaren hoe het is om overspoeld te worden met vreugde, plezier en vrijheid en om weer thuis te komen in je eigen lichaam. Je wordt weer herenigd met het innerlijke kind in je, je bent vrij.

”Op dit moment ben ik de enige gecertificeerde dans docent in Eindhoven die deze vrije dansvorm van Movement Medicine overbrengt op anderen.”

NIEUWS

– De lessen zijn op vrijdagochtend van 10:00u tot 11.30u in Eindhoven.

– Wanneer de data bekend zijn worden ze hier vermeld.

– Binnenkort is er een keer in de maand op zondag MM met alle MM docenten, iedereen kan hier aan mee doen. 

– 12, 13 en 14  februari Ben Yeger in Hasselt.  ”The Wisdom of trueth”

Workshop Vrij Dansen

De Movement Medicine workshop is gebaseerd op vier fundamentele elementen die de grondslag leggen van ieder bestaan: aarde, vuur, water en lucht. Om dit zo duidelijk mogelijk te vertalen naar een makkelijk begrijpbare dansvorm, wordt ‘The tree of life’ als metafoor gebruikt zodat jij stapsgewijs begeleid wordt om vrij te dansen. De Movement Medicine methode is een vrije dansvorm waarbij kennis van danspasjes niet nodig zijn. In plaats daarvan focussen wij ons op het loslaten van stress, en het thuiskomen in je eigen lichaam.

De workshop begint met het maken van een dansreis, hierdoor wordt de danser in je wakker gemaakt. De elementen water, aarde, vuur en lucht worden op een simpele en gestructureerde manier in de les verwerkt. Om je een klein voorproefje te geven van de vrije dansvorm, beginnen we vanuit een stilstaande beweging dat langzaamaan steeds expressiever en uitbundiger wordt. Tegelijkertijd werken we van dynamische bewegingen naar beheerste bewegingen en van gestructureerde bewegingen naar vloeiende en rustige bewegingen. Vanuit een metafoor gezien, werken we vanuit de wortels van de boom via de stam naar de takken toe.

Je stress verlaat het lichaam, en jij komt thuis en bent vrij.

Tijdens de workshop krijg je professionele begeleiding van Loes Velter die officieel gecertificeerd is door Movement Medicine om deze meditatieve dansvorm over te dragen. Ze is de enige Movement Medicine dansdocent die deze vrije dansvorm als een cursus aanbiedt in omgeving Eindhoven. De professionele begeleiding die je krijgt wordt ondersteund door prachtige muziek om jou nog makkelijker richting de vrijheid te brengen.

De lessen zijn op vrijdagochtend van 10:00u tot 11.30u in Eindhoven.
Wanneer de data bekend zijn worden ze hier vermeld.
 

Wil je een workshop inplannen of zit je nog met vragen? Neem gerust contact op via de button hieronder.

X