Danseducatie voor het onderwijs

Danseducatie voor het Onderwijs

Laat kinderen niet alleen intellectueel groeien, maar geef ze ook de tools om te groeien in hun basisvertrouwen, creativiteitsontwikkeling, succeservaringen en in hun samenwerkingsvermogen met anderen.

Loes Velter is specialist in het ontwikkelen van dansactiviteiten voor het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs. Deze dansactiviteiten worden ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Dans is een kunstvorm waarmee je kinderen op sociaal vlak enorm kunt laten groeien door de juiste tools en technieken in te zetten. De kinderen worden op een speelse manier uitgedaagd om buiten hun comfort zone te stappen. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen bij de kinderen. De fantasie, interactie, inventiviteit en expressiviteit die hierbij aan te pas komen, zorgen ervoor dat kinderen leren om hun verstand en gevoel op een creatieve manier te uiten. Dit heeft grote impact op de sociale capaciteiten van de kinderen waardoor ze beter communiceren met elkaar en de leerkrachten. 

De dansactiviteiten die worden aangeboden door Dans Je Expressie stellen geen zware en fysieke eisen en sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Door aansluitende thema’s daag ik de kinderen uit om te dansen. Deze dansactiviteit richt zich op de drie relatievormen van Sherborne om zo het basisvertrouwen van de kinderen en hun samenwerkingsvermogen met anderen te versterken. Aan het einde van de activiteit moeten de kinderen de dans presenteren om het eindresultaat tastbaar te maken. 

De dansvormen die worden aangeboden door Dans Je Expressie kunnen ook geïntegreerd worden in andere vakgebieden van kunstzinnige vorming. Denk hierbij aan jubileum gelegenheden, themadagen of jaarfeesten.

Geef de kinderen het zelfvertrouwen en de capaciteit om goed samen te werken.

Dans Je Expressie helpt je hierbij.

Neem contact op met Loes Velter voor een afspraak of voor meer informatie via de button hieronder.

Cursusaanbod Danseducatie

Kadertraining danseducatie voor dansdocenten in het primair onderwijs, docenten spel en beweging, peuterleidsters, hulpverleners in het kinderwerk.

Dans je graag met kinderen, wil je meer inspiratie opdoen en meer vaardigheden krijgen om het dansen met kinderen stevigheid te geven, dan is deze training een perfecte uitdaging. Vanuit de basisgedachte van Movement Medicine en de vaardigheden en ervaring die ik de afgelopen 30 jaar als dansdocent heb opgedaan, heb ik een zinvol trainingspakket samengesteld.

De training bestaat uit twee weekenden (za & zo) waarin het volgende wordt aangeboden:
Kennismaking met Movement Medicine vertaald naar het dansen met kinderen.
Werken en dansen vanuit je kind-gevoel.
Dansen met de Elementen tijd, kracht en ruimte, met als doel bewegingskwaliteiten herkennen en ontwikkelen.
Bewegingswoorden vertalen naar dans en beweging.
Samenwerking, structuur en vormen ervaren, ontdekken en eigen maken in dans.
Inspiratie opdoen, in het geven van een groot aanbod – muziek voor kinderen- in relatie met de beleving van het kind en de basisgedachte van Movement Medicine.

 

Binnenkort komt er een kadertraining dans en beweging voor docenten en hulverleners.

Klik op de afbeelding hieronder, voer het wachtwoord in en zie mijn aanpak met het dansen met kinderen. 
Wachtwoord: dancing