ABOUT ME

Biografie Loes Velter, oprichtster Dans Je Expressie

Na mijn dansopleiding heb ik mij verdiept in verschillende cultuurdansen, waaronder de Afrikaanse dans (Ghana) en de Flamenco. De essentie van bewegen heb ik gevonden in de primitieve dans, de dans en het bewegen als activiteit voor verdieping en bewustwording. Deze essentiële vorm van bewegen vond ik bij Trainingen van Katrien de Waele in België. Van hieruit heb ik 15 jaar workshops gevolgd bij de 5 ritmes van Gabrielle Roth.

In 2008 werd ik geraakt door Movement Medicine van Ya’Acov en Susannah Darling Khan. (bewegen is een medicijn). Deze bewegingen en dansvormen zijn voor mij zeer authentiek van vorm waardoor er meer levensenergie vrij komt. In mijn werkzaamheden met kinderen heb ik in 2010 de bewegingspedagogiek van Sherborne eigen gemaakt. De bewegingspedagogiek van Sherborne  en Movement Medicine vormen hierdoor een geweldige combinatie in het werken met kinderen. 
In 2019 heb ik de professionele teacher-training afgerond bij Movement Medicine in Engeland onder leiding van Ya’Acov en Susannah Darling Khan.

Mijn jarenlange ervaring strekt zich uit van groepsleidster voor moeilijk opvoedbare kinderen, cultureel werk tot dansdocent voor het basis-, voortgezet- en bijzonder onderwijs.
Daarnaast heb ik voor verschillende doelgroepen talloze workshops verzorgd. In de loop van de tijd heb ik ook allerlei projecten ontwikkeld. Zo heb ik in samenwerking met de stadsschouwburg Eindhoven het dansproject “Sporen” geproduceerd. En heb ik samen vanaf 2008 tot 2022 met Kwabena Osei in Ghana een schoolproject voor zeer kansarme kinderen opgezet.

Ruim 35 jaar werkte ik als dansdocent en danspedagoog voor verschillende kunstcentra en voor het speciaal- en basisonderwijs. Verder bied ik workshops aan voor volwassenen en kadertrainingen voor dansdocenten, het primair onderwijs en peuterleidsters. Het pad dat ik heb afgelegd heeft mij uiteindelijk teruggebracht bij de dansexpressie waarin Movement Medicine een geweldige drijfveer is geworden.
Al mijn kennis en ervaringen heb ik nu samengebundeld in het creëren van mijn eigen dansontwerp:
dans(je) expressie