Workshop voor volwassenen met movement medicine

Wat bied ik?
In ons dagelijks leven lopen we vaak tegen patronen aan, waardoor we weinig aandacht hebben voor wie we werkelijk zijn, waren of willen worden.  Movement Medicine biedt de mogelijkheid, om door dans je spontane en natuurlijke manier van bewegen te (her)ontdekken, met jezelf, de ander en je omgeving. Vanuit een stille beweging naar uitbundig, van dynamisch naar beheerst, van gestructureerd naar vloeiend, luchtig en licht naar basaal en gegrond. De aandacht en expressie die vrijkomt is gelinkt o.a aan ons innerlijke kind.
Gronden (voel de stevigheid van je voeten) en ademen vanuit de buik is een essentieel onderdeel tijdens het dansen.

Wij dansen vanuit de volgende bewegingselementen en onderdelen:
Stevig, dynamisch, pulsend, luchtig en licht. Gelijk aan de elementen van aarde, vuur, water en lucht. De tree of life, als metafoor, is een belangrijke dansonderdeel om de danser in je wakker te maken. Vanuit gegrond bewegen (diepe wortels van de boom) naar luchtig en licht bewegen (via de stam naar de takken van de boom), wat je lichaam doet stromen.  De prachtige muziek is een geweldige ondersteuning tijdens het dansen.

Voor wie?
  • Voor Volwassenen die niet genoeg hebben aan alleen fysieke dansoefeningen en pasjes
  • Voor volwassenen die door dans en bewegen bewuster en met meer aandacht willen omgaan met zichzelf (lichaam, hart en gedachte )
  • Voor volwassenen die door dans, thuis willen zijn in eigen lichaam, in relatie met zichzelf de ander, je omgeving en het grotere geheel

Foto's Roos van de Horst https://foto-essenza.nl